Mungkin semua n3 n3 yang aku post nie telah menyebabkan korang kenal siapa pemilik atau identiti sebenar pemilik blog nie..... so ...cuma satu yang aku pinta..... biarlah ia menjadi rahsia antara kita.....fahamila apa yang aku lalui......fahamilah perjalanan kehidupan aku.......

Sunday, September 11, 2011

special for my family...

play this...





special for my bro n sis .... dan jugak abah n mom.
n3 nie acik buat klau2 korang terbuka blog acik nie.....
first skali acik just nak mintak maaf ngan korang semua....
n harap korang paham dengan situasi yg acik hadapi ni...
sbnrnya dah lama acik nk bgitau pada ma...
tpi acik tkut....
acik tkut ma x trima acik...
dan disebbkan ketakutan tu...
acik hanya mampu luahkan di sini...
acik just nk minta ma faham ngan apa yang acik hadapi...
masa form 5 aritu...kat skolah.... lps cramah bersama ibubapa...
acik peluk ma erat2.... acik peluk ma lama2.... acik harap ma mampu paham ngan ape yg acik hadapi...... acik harap ma paham knapa acik x nk blajar rajin2.... acik nk ma paham knapa acik suka buta perangai...... acik nk ma paham knapa acik buat camtu.....
acik cuma nk kasih sayang dari ma..... sbb acik x sanggup lalui semua nie keseorang....
acik cuma nk ma beri perhatian pada acik....
sbb stu jer.... acik sunyi sgt....
tiap2 malam acik nangis.....
acik nangis sbb x de spe2 yg paham acik...
acik minta ngan tuhan supaya acik tabah....
tpi setabah manapun acik.... acik sunyi... kesunyian tu membunuh acik.....
setiap hari acik berharap yang slama ini hanyalah mimpi..
tpi smpai skrang semuanya masih sama....
along ngan angah....aku pun harap korang paham...
bukan mudah untuk aku lalui ni semua...
sory sgt2... sbb aku x pernah borak ngan korang lama2..... even tengok muka korang pun x...
aku takut.... aku takut korang thu aku ni mcmani....
aku tkut bila korang thu aku camni.... korang akan buang aku......
tpi aku nk ucap thaks jugak...... dalam kesunyian aku... korang masih ade walaupun korang x thu isi hati aku....
thanks....sbb still dapat menghiburkan hati aku.....

adik....
ko lah yg paling sporting..... aku thu kau pernah bace blog nie..... tpi ko x support aku....
tpi x pe.... ko masih mentah....
ko x thu macammane nk bantu aku....
thanks adik....
but sory sbb aku delete link blog aku dalam draf ko....
aku x nk ko bce blog nie...
aku x nk ko susah hati...
biarlah aku ngan diari ni jer yg lalui...
yang penting.... aku tetap happy dimata korang....
aku tetap happy.... dengan apa yg aku lalui ....
sbb hanya korang sje family aku....

ma, abah,along, angah n adik...
jika suatu hari acik tersalah arah...
acik harap korang akan masih sanggup untuk membantu acik....
sbb acik juga mnusia biasa....
dunia ni penuh dengan dugaan...
kadang2 iman acik dibawah... kadang2 iman berada di atas...
dan ketika berada di bawah itulah...
acik mengharapkan korang dapat membantu acik menjalani kehidupan ni...


Dan kepada tuhan...
trima kasih tuhan...
sbb masih mengurniakan keluarga yg bahgia ni pada aku...
walaupun kau brikan cubaan yg berat pada aku
kau masih memberi aku kebahgian....
ya allah ... aku... mohon padamu panjangkanlah umur ibuku..ayahku.. abang2 ku.. dan adikku...
supaya keluarga ini sentiasa bahagia...
smoga dengan kebahagia ini... aku dapat lalui ujian mu ya allah....


4 comments:

  1. aku juga mnusia... kadang2 aku down.....tu sbb aq post n3 nie.....thanks nu'man...sbb sntiasa bgi aku smangat...(^^,)

    ReplyDelete
  2. insyaALLAH ang leyh pandai bawak diri ang...setiap kali nak wat sesuatu ingat family ang...mesti depa malu kalo sesuatu jadik kat ang..

    p/s: kalo ada masalah, ce citer kat blog biaq blogger lain komen k mus.. :)

    ReplyDelete
  3. mus...walopon kita sahabat maya, tapi ini tidak membataskan rasa sayang kitorang terhadap mus ...chewaahhhh...sayang kew??? hek hak hak

    apapon, mus kne tabah lalui ni suma mus sebab paling utamanya mus yang lalui hidup mus, bukan org len :D

    achik boley!!!! yeeeehaaaa

    ReplyDelete