Mungkin semua n3 n3 yang aku post nie telah menyebabkan korang kenal siapa pemilik atau identiti sebenar pemilik blog nie..... so ...cuma satu yang aku pinta..... biarlah ia menjadi rahsia antara kita.....fahamila apa yang aku lalui......fahamilah perjalanan kehidupan aku.......

Monday, October 31, 2011

come back.......

maka dengan ini kembalilah mus semula dari pekara2 yg sibuk.....
so....assalamualaikum.....
yes..........
maka sempurnalah majlis menyambut menantu... atau kak ipar aq yg bru....
stelah hampir berhari2 aq sibuk dan teramat letihlah....
maka siaplah segala2nya....

so brulah sempat aku nk update blog nie.....
walaubagaimanapun.. still ada sikt2 lagi kerja yg belum selesai....
aku kira hari ini akan beres semuanya....
dan hidup aku kembali normal seperti biasa....
kerana selama 6 hari aku tidur lewat dan bagun awal....
slama6 hari aku buat kerja x henti...
tiada lagi tidur pagi atau malam....

skarang kembalikanlah aq semula....
so...ape khabar semua..... blogger2 sekalian... dan bro2 skalian....
harap2 sihat2 slalu....
x sabar aku nk bace blog korang......

macam2 crita aku nk share sebenarnya tpi x berkesempatan la lgi...
nnti la aku share k...
wait for my entry....

psst..... mase majlis tu aku jumpa la sorang mamat nie..... handsome gile...... muka dia putih bersih.... cam suci je..ha3....... tpi ada 2 3 lagi mamat2 yg handsome tpi yg nie pling aku berkenan.....ha3......tpi yg sedihnye dia laki orang.....ha3...... tpi aku nmpk dia cam gay jer....ha3... just kiding...... (^^,)... happy always....

Tuesday, October 25, 2011

suatu hari nanti...

hello....hye.... reader2 semua.....
harap chat2 slalu....
skarang ni kul 2 : 09 am... 26 aribulan 10.2011.
so aku nk update la ckit blog nie...
x bleh la tinggal lame2....nnti smakin x de idea plak....
so....aku just nk update kehidupan aku arini.....
so.... disebbkan dah mula cuti skolah....
aku pun dah mula smakin sbuk untuk mengurus majlis yg akan berlangsung....
dari pagi hingga ke petang aku keluar ngan my mom untuk uruskan benda yg x ciap lagi...
so semua benda dah hampir nk ciap dah....
bleh dikira 70 pratus dah ciap...
so menuggu hari je la....
nk tunggu orang pasang khemah je...
tpi pengantinnye x blik2 lgi...
still kat kl lgi....
kje la katakan....

so back to title....
suatu hari nanti insyaAllah.....
tadi masa berbual2 ngan abah n mak aku...
diorang ada cakap....
'nanti esok2 acik nk kahwin... along mesti tolong acik... sbb majlis along nie banyak yg acik urus'
tu la antara perbualan abah aq ngan abang aq...(with phone )
so mse tu terdetik la kat hati aq....
insyaAllah ma abah... suatu hari nnti acik akan kawin.....
walaupun hati dan perasaan acik nie masih lagi blum btul....
tpi akan acik cuba untuk memberikan kebahagian pada ma dan abah....

ok la dlu....
aku nk out dlu.....
k....happy always....

psst........ tahniah pada abang zack sbb akan sempurnakan kehidupannya sbagai seorang lelaki yg mempunya isteri...... once again tahniah....... aku pun turut gembira..... (^^,)


Friday, October 21, 2011

back to normal....

back to normal.....he3...
aku try nk kembalikan blik blog aq ni ke normal blik....

so today....
lepas solat subuh aku tidur blik....then kul 9 bgun...
coz mak aku g suruh bgun...ha3... lau tidak smpai kul 11 la jawabnye...
ma aq sruh bgun coz nk tolong dia kemas umah....
pagi tdi byk gak keje aq wat....
coz orang datang pasang langsir.... baiki umah n potong rumput.....
so kena la lyn diorang....
sminggu je lagi majlis akan diadakan.....
byk preparatian tgh dijalankan....
so aq la orang yg bleh dikira byk keje....
coz aku sorang je ank laki yg ade kt umah....
kena drive gi sana.... gi sini....
beli itu... beli ini....
so tired.... but i like it....
majlis ni dikira besar la jugak so byk benda yg perlu buat.......
harap2 majlis ni akan berjalan lancar pada hari yg ditetapkan....

so esok pagi2 mak ajak pegi shoping... nk beli barang lagi....
kesian mak aq sorang ni....rajin sungguh....
harap2 nnti acik pegi study..... mak sihat2 slalu....
kadang2 acik pikir berat hati gak nk tinggal ma....
dah la melaka plak tu....
erm....
tpi nk buat camne....
acik nk jugak study.....
insyaAllah....Allah permudahkan segala urusan....
k.... out dulu...
happy always....(^^,)....

Monday, October 17, 2011

respond n3....ha3...

disebbkan ada sedikit masa...
nmun tiada idea...
so aku nk respond sal coment putera92...
disebabkan ke'curious'an putera92...
aku crita ckit camne aku bleh terjebak dgn video l***h nie...

so semua nya mula masa aku form 1 lagi...
biasa la yg diperkatakan orang...
kawan adalah kuasa pengaruh yg paling kuat....
dan memang aku terpengaruh ngan kawan aku....
masa form 1 la.... aku mula kenal video2 nie...
kawan2 aku slalu ajak tgok video nie...
so aku join la skali....
tpi aku heran la apasal aku tgok yg jantan punya...
x de feeling pon nk tgok perempuan....ha3....
paham2 je la...
so dri tu aku mula terjebk lam dunia video nie....
so masa form2....
aku mula buat hal.....
disbbkan umah aku ade internet.... so bleh dikatakan tiap2 mlm aku layan....
dan dengan pengaruh kawan2....
u know what....
aku mula jual cd blue....
mase form 2 la....
zaman gelap aku....
memang aq terpengaruh sgt ngan kawan2 aq.....
tiap2 hari kawan aku datang umah aq....
nk download video n burn kat cd....
jual 5 - 7 hinggit stu.....( nk bli )ha3...

tpi syukur sgt2....... duit yg aku bleh tu...aku x guna.... aku bgi kat kawan aku ....
aku suruh dia wat modal bli cd kosong....
so semua tu trus berlaku...
hinggalah semuanya tamat pada satu hari....

so pada hari tu kawan aq x thn sgt gian nk hisap rokok...
aku pun x thu rokok ape.... tpi aku x isap la...
yg pasti rokok tu bleh wat diorang kayal( betul ke nie )
so..... diorang hisap la dlm bilik aq....
so ape lagi ....mak bapak aku balik....
(korang kan tau orang yg x pernah isap rokok mesti kuat deria bau dia...
senang je nk kenal orang isap rokok....)
diringkaskan crita....
so ape lagi.... mula la soal siasat .... acik isap rokok ke.....
mula2 aju jawab... x de lah...
mne ade....
acik jangan tipu.. ma bau asap rokok nie...
so aku crita hal sbnar...
yg kawan aku hisap rokok....
then.... keluarlah warning....
ACIK JANGAN BAGI KAWAN ACIK DATANG RUMAH LAGI...
ATAUPUN X PAYAH KAWAN LANGSUNG.....
sbagai anak yg soleh.... ( puji ckit )..he3....
memang aku x bgi kawan aku datang umah aku lgi...
then disbbkan dah dekat hujung taun.... lps je cuti akhir taun aku langsung x contet dia...
tpi still jumpa lagi kat skolah...
just say hai.....

masuk form 3.... aku dah mula x kawan ngan dia....
aku mula study ...sbb nk PMR taun tu....
then semua zaman gelap aku berlalu....
aku mula lupakan segala galanya....

so tu la last aku tgok video l***h...
form3, form4 ngan form5....
kawan aku ade tnye...
eh ....ko x tgok cd blue ke....?
aku dah puas dah la tgok.....semua skill aku tgok....
dah x de mood dah aku nk tgok....

memang betul r...... aku memang dah x de prasaan/ mood nk tgok cd blue nie.....
aku pun x thu knape....
tpi sbbnarnya tu bukan last aku tgk video.... last skali mse aku tulis n3 "skali lagi "....
biasa la nafsu....
5 january 2011.....
tu pun disbbkan tgah blogwalking...tiba2 jumpa blog yg ade video....
then tu la yg last skali aku tgok.....
skarang nie.....
memang x de feeling langsung nk buka blog l***h ni....

psssttt...... mase form 3 aku mula kawan balik ngan kawan aku yg slalu jdi iman kat surau sklah....


Sunday, October 16, 2011

Tiada duka yang abadi.....


Tiada duka yang abadi didunia
Tiada sepi merantaimu selamanya
Malam ‘kan berakhir, hari ‘kan berganti
Takdir hidup ‘kan dijalani

Tangis dan tawa nyanyian yang mengiring
Hati yang rindu tanda cinta dijalan-Mu
Namun ku percaya hati meyakini
Semua akan indah pada akhirnya

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini

Waktu berputar rebulan dan matahari
Bunga yang mekar akan layu akan mati
Malam ‘kan berakhir, hari ‘kan berganti
Takdir hidup ‘kan dijalani

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini
Harap ampunkan hamba-Mu ini


Saturday, October 15, 2011

Berganti hati



Satu persatu telah ku hapus
Cerita lalu di antara engkau dan aku
Dua hati pernah berjaya
Seribu mimpi tanpa ragu tanpa curiga

Ku tak ingin lagi menunggu menanti
Harapan 'tuk hidupkan cinta yang telah mati
Ku tak ingin coba hanya 'tuk kecewa
Lelah ku bersenyum lelah ku bersandiwara
Aku ingin pergi dan berganti hati

Satu persatu telah ku hapus
Nada dan lagu yang dulu ku cipta untukmu
Rasa yang dulu pernah ada
Kini berdepuk terbelenggun dusta dan noda

Ku tak ingin lagi menunggu menanti
Harapan 'tuk hidupkan cinta yang telah mati
Ku tak ingin coba ku telah kecewa
Lelah ku bersenyum lelah ku bersandiwara
Kini ku sadari diri ini ingin berganti hati
Cinta yang 'tlah pergi harus berganti hati







psstt..... kesibukan kini terasa........ persiapan untuk maljis menyambut menantu my bro....
lalu mus tiada masa untuk menghapdate perjalanan kehidupannya..... see u nex time...... happy always.... (^^,)

Thursday, October 13, 2011

Cinta Muka Buku - Najwa Latif [video lirik]


jom dengar lagu nie.....




Tuesday, October 11, 2011

siapa kamu pada aku......?

tajuk n3 yg entah ape2....
ha3...
sje je nk update blog...
tkut jugak nnti bersawang plak...
mls aku nk bersihkan....
so soalan nie ditujukan kepada semua pembaca blog aq....
siapa kamu pada aku....
ha3....
ye la.....
dah semua rahsia aku britau korang....
semua sal hidup aku bgitau korang....
siapa sebenarnya korang pada aku ek...?
nape aku suka crita masalah kat korang ek....?

korang mak aku ke...?
korang abah aku ke...?
korang adik beradik aku ke...?
korang suami aku ke...?
korang isteri aku ke....?

ha3...
entah ape2 ntah.....
sudah tentu la korang kawan aq.....
ha3....
kawan sealiran dgn aq....
ha3...

aku rase semua yg bce blog aq nie....
semua cam aku....
so aku percaye kat korang...
coz korang paham keadaan aq...
ha3....
lau korang kianati kepercayaan aku pun....
aku x kesah....
ntah la....
aku mudah maafkan orang kut....
ha3....
tpi lau mse2 nk marah.....
ade la balasannya...
ha3...

k...out dlu.... renung2kan.....
slamat beramal....
happy always....

psstss.... n3 nie x de nota berkaki....sekian....

Friday, October 7, 2011

orientation confuse....????

tadi pukul 1 .17 minit....
aku chat ngan dia....
dia blas.....
kami chat lebih stgh jam....
aku dapat rase....
dia still simpan cinta untuk aku....
aku plak masih bagi harapan palsu untuk dia.....
aku x sanggup lukai prasaan dia....
tpi dia still suka kat aq....
layakkah aku trima cinta dia...
sedangkan aku x ditakdirkan untuk mencintainya...
tpi tiba2....
something feeling hinggap di hati aku...
tiba2....
aku suka kawan ngan dia.....
suka chat ngan dia...
adakah ini jalan takdir aq...
adakah dia takdir yg ditetapkan untuk aku.... Adakah ia cuma perasaan seorang teman baik...
ntahla..... Aku pernah dengar someone cakap jangan cepat menilai sex orientasi anda...( mse dlm KGM dulu)
ATAU....
Memang benar... aku terlalu cepat menilai sex orientasi aq....


pstt......aku x thu... Apa dah jadi ngan aku.... Mayb Allah makbulkan doa aku slama ni...... Lau btul thanks Allah.... Tpi aku msih sukakan dia ( boy)... Then tiba2 aku ada perasaan ngan pompuan.... Mayb ni kut dinamakan bikesexsual...... Konpius nu'man telah berjangkit dgn aku...


Wednesday, October 5, 2011

kampungku......

mak cakap : acik nie demam bukan pasal sakit aper.... tpi sbb tidur berlebihan....cubala bangun pagi2.... tolong ma kemas2 rumah..... kenduri abang kau dah x lama dah..... ..... ni tidak tidurr jer memanjang....... letih la ma klau tiap2 ari mcm nie......

acik : he3....dah hobi nk buat camne...... dari kecik lagi suka tidur.......

mak : tu la.... tidur bayak sangat.... smpai badan tu lemah dah..... kejap2 deman.... klau ma... lepas ma priksa spm.... tiap2 hri ma bgun awal..... tolong atuk kau... tarah2 rumput..... tebas2 semak..... masak..... time2 camtu la nk buat semua tu.....haish.... acik2.......

acik : ntah la ma... ape nk jadila ngan anak ma sorang nie....he3.....

*************************************************************************************

disebabkan aku rasa nk deman jer ari ni.....
aku kuatkan semangat untuk bgun sdikit awal.....
seawal awal aku adalah 9.30....ha3....
x pe la...yg penting bgun.....
so.... aku bangun n bersih diri ckit then g jalan2 naik moto....
sudah lama x menghayati pemandangan setiap pagi di kg aku nie....
rupa2 nya indah bukan kepalang....
dengan kicauan burung....
dengan pakcik dan makcik sedang berkebun....
dan dengan lembu dan kambing yg sedang meragut rumput....
hu3..... syok juga pagi2 mcmni ye....
so aku sempat ambil 2 3 keping gmbr kg aku...
ngan phone buruk aku nie....
so enjoy it....
happy always....





sad versus boring......

haish..... knapa la aku buka blog aku hari...
tiba2 ada n3 bro aku... yg sedih2.....
x mo la sedih2....
bukankah hidup ni terlalu singkat untuk memikirkan tgtang kesedihan.....

tpi x pe la..... kesedihan pun salah stu dari kehidupan....
x kan sempurna hidup seseorang tanpa kesedihan.....
yang penting kita tetap truskan kehidupan kita.....
tidakkah indah hidup kita ngan semua dugaan nie.....
now aku happy dengan semua yg berlaku.....
memang betul kata orang tua2....
pengalaman mendewasakan kita....

yang penting
luahkanlah segala kekecewaan.... kesedihan.... dan kefrust(an)....
sebb memang sudah fitrah seseorang manusia untuk meluahkannya.....
dan yg penting...... korang ada untuk aku... dan aku ada untuk korang....
dalam menghadapi semua nie......
ok....
happy always....(^^,)...

psst...jika dibandingkan kesedihan dgan keboringan...... yg mnakah lebih siksa....ha3....
keboringan yg melampau telah melanda dlm hidup aku.....lalu aku lakukan hobi aku..... TIDUR...ha3..... know what..... jika ditolak tambah darab dan bahagi...... aku telah tidur atau berhibenasi selama lebih kurang 12 jam setiap hari selama...... 9 bulan.......( ni fakta)...


Saturday, October 1, 2011

THE 100TH N3.......


Maka dengan ini tercatitlah n3 yang ke seratus dalam blog PERJALANAN KEHIDUPAN AKU
rupa2nye dah 100 n3 aku tulis.......he3...

so.... skrang hampir 3 thun aku "tercampak" ke dalam dunia maya nie...ha3..
hmpir 3 thun jugaklah..... aku mencatitkan segala crita sal hidup aq...dan...
dari for4.... 16 thun...2009..
sampai la skarang dah..... 18 thun...2011....
erm.... bila dipikir pikir blik...cam bru smalam jer aku tulis blog....
tpi realitinya sudah hmpir 3 thun.....
sungguh aku rindu masa2 lalu.... hu3....

so sebenarnya aku x pernah pun terpikir nk tulis n3 sebanyak nie.....
tpi pengalaman hidup ni terlalu banyak untuk aku tinggalkan...
so aku catitkan segala kisah hidup aku kat cni...
aku harap aku still dapat update blog nie....
mayb sampai n3 yg ke 1000 or...sampai aku tua....
ha3....( tua2 pun nk hapdate blog lgi )....

so sepena sambutan n3 yang ke seratus blog PERJALANAN KEHIDUPAN AKU......
aku nk imbas kembali...perjalanan kehidupan aku selama 2 thun lebihnie.....
tpi sebelum tu aku nk ucapkan trima kasih byk2 pade follower, silent reader... n bro2 aku....
nu’man, adam, qemal, zack , john, daus, Patrick
n jugak shin

krana sdikit sbyk mmberi idea dlm aku menulis n3.....
so thanks once again......
( peringatan summary nie panjang ckit... so spe2 yg x nk bce tu bleh skip jer )

Summary of my n3....

1 : nama sebenar blog aku ialah YOUR RED EAGLE..... ha3... mula2 tulis blog nie dlu.... hajatnya just nk suka2 jer nk lepaskan tekanan blajar...... so permulaan pembukaan blog nie ngan salam....( dan ade sedikit objektif untuk crita sal hidup aku ) ...

2 : pembukaan identiti....tpi terdapat ruangan kosong...ha3..... so korang isi sendiri la ruangan tu.. permulaan pasanan keramat aq..... " happy always "... pesanan yg sentiasa ada lam n3 aq....

3 : first experience yg dicatit.... birtday yg disambut tpi x suka sbb kna wat lesen motor...ha3...
dan sedikit ciri2 peribadi.....

4 : update sal kehidupan.... most important...hobi aku ialah TIDUR....ha3.....

5 : first music for reader....

6 : perubahan pertama.... layout ditukar.. dan nama blog ditukar kepada... MY LIFE DIARY....
dan permulaan update sal masalah ngan kawan aq....

7 : update sal pegi bengkel untuk ambik lesen....

8 : first opening..... aq seorang homoseksual..... ( bermula n3 nie aku mula crita sal kehidupan aq sbgai homseksual )

9 : update sal my fovorite movie.... initial D..... dan still problem ngan kawan aq....

10 : update sal exam....dan still problem with my friend..... n little bit change in my life after writng in blog.....

11 : first story.....permulaan dilema aku....

12 , 13 , 14 ,15 , 16 , 17 ,18 ,19 : pada n3 n3 nie.... aku telah copy 3 4 crita mengenai gay....
" dilema sorang lelaki gay "..... sbagai motivasi untuk aq.... dan bukannya aku sorang yg menghadapi dilema nie...... ade 5 6 tips yg aku dapat lm n3 n3 nie... macammana untuk berubah..
1 : ubah mindset
2 : puasa
3 : success story
4 : muhasabah diri
5 : bantuan pakar
6 : langkah pencegahan...

20 : coretan hati.... peperangan aku antara nafsu dan akal..... dan selesainya prblem ngan kawan aq....

21 : update sal kehidupan.... cuti2 ngan family.... kedah perak n kl..... n upate sal exam... dan yg paling penting.... rahsia aq hmpir pecah ngan kawan baik aku.....

22 : update sal rahsia aku.... alhamdulillah..... rahsia aku masih slamat.....

23 : song for reader... empayar 6ixth sense...

24 : n3 for self motivation..... aku mahu berubah..... first n3... aku luahkan segala masalah aku dlm dunia gay....

25 : "sesuatu yang kita rasakan yg baik untuk kita, mungkin tidak baik untuk kita, dan sesuatu yg kita rasakan tidak baik untuk kita, mungkin yang terbaik untuk kita ".

26 : song for reader...

27 : perubahan layout yg kedua..." my life diary "

28 : self motivation.... peperangan antara nafsu dan akal....

29 : tahun baru 2010...

30 : azam thun baru..... permulaan hidup bru.... lupakan segala yg telah lepas....

31 : lagu..

32 : lagu....

33 : update sal kehidupan harian......

34 : lagu

35 : lagu....

36 : friends forever...

37 : once again...self motivation.... penjelasan skali lagi...

38 : doa untuk kehidpan aq....

39 : kembali dari cuti yg panjang.....

40 : think for a while.... (^^,)..

41 : update sal kehidupan slepas big exam...spm....

42 : happy new year... 2011...

43 : self motivation....

44 : little research about gay...

45 : masihkah ada taubat... n3 yang paling memberi kesan dlm hidup aku....

46 : once again... self motivation....

47 : update sal keboringan melampau...

48 : self motivation...

49 : lagu...

50 : update kehidpuan harian ..

51 : politik ckit..ha3...

52 : lagu...

53 : aku pun sakit jugak.... ( deman la.)

54 : exsident ckit...

55 : konflik dalam hidup..... first love..ha3..... cinta yg x berkesampaian...

56 : first serenity..

57 : self motivation.... update lepak ngan kawan...

58 : cinta / kasih sayang....

59 : skali lgi....update sal cinta...

60 : miss my teacher...

61 : tq friends...

62 : once again tq friends...

63 : lagu..

64 : pengalaman yg memalukan diri sendiri....

65 : self motivation...

66 : once again self motivation....

67 : my diari..kehidupan harian...

68 : deman result spm...

69 : update sal cinta yg x berkesampaian....

70 ; self motivation...

71 , 72, 73, : in mood to update ....

74 : lagu...

75 : exsident...

76 : self motivation....

77 : not in update mood...

78 : self motivation...

79 : my reslut spm....he3...

80 : jiwang jap...

81 : n3 kali ni aku rasakan aku dah fade up....sbb blog aku dah dibaca oleh seseorang yg mengenali aku...so aku nk tinggalkan blog nie..... tpi....

82 : knapa harus begitu..... n3 nie... ialah permulaan hidup aku yg baru..... matlamat hidup yang abadi....n with my new friends.... first to coment john, nu'man n daus.....he3...

83 : once again matlamat hidup yg abadi....

84:pengalam hidup aq...

85: first name change from eagleman to mus....

86 : my dialek...

87 : self motivation...

88 : miss my blog...

89 : coming of ramadhan....

90 : add some gajed in my blog...

91 : self motivation...

92 : slamat hari raye...

93 : an happy syawal....

94 : song for reader...

95 : first update with phone...

96 : special n3 for family...

97 : wedding of my big bro...

98 : skill komunication....

99 : convo of my big bro...

100 : the 100th n3.....

so bgi n3 yg ke seratus satu nnti....
aku ingat nk buat n3...yg lebih happy happy la ckit....
bila aku bace blik semua n3 n3 aku nie......cam bosan la.....
ckit2 nk nangis ....gediks siot( <------ cetak rompak ayat nu'man )..
hak..hak..hak...(<-------cetak rompak gelak john....)
so thanks once again......
happy always......

psst.... aku ingat nk buat n3 yg special ckit.... tpi x tercapai la kepala otak aq nie... x de ideal...n3 nie suam2 kuku kaki jer.....ha3....